Száz szülő emelte gyermekét a magasba Dunaszerdahelyen

2019. május 12. - 09:59 | Régió

Hozzávetőlegesen százan regisztráltak a Felső-Csallóközi Magyar Családok Egyesületének rendezvényén, melyre szombaton a dunaszerdahelyi Csaplár Benedek VMK előtt került sor.

Száz szülő emelte gyermekét a magasba Dunaszerdahelyen
Fotók: a szerző - További felvételekért kattints!

Az egyesületet annak képviselője elmondása szerint az idei évben alapították azzal a céllal, hogy összefogják a családokat. Most a magyar Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom tavalyi akciója nyomán rendezték meg Dunaszerdahelyen az Emeljünk magasba minél több gyereket! megnevezésű akciót, melyen akkor Magyarországon és Csíkszeredában összesen 3015 gyermeket emeltek a magasba, hogy a családalapítást, a gyermekvállalást népszerűsítsék.

„A továbbiakban hasonló rendezvények megszervezése mellett olyan programokat tűztünk ki célul, amelyek a gyermekvállalást, illetve a fiatalok elköteleződését tudja segíteni, mert azt mutatják a nemzetközi kutatások, hogy

a fiatalok meg vannak ijedve attól a változástól, amit a család hoz az életükbe és pozitív példákat szeretnénk a figyelmükbe ajánlani, amelyek ezeket a negatív érzéseket lerombolják“

– fogalmazott az egyesület képviselője.

Dunaszerdahelyen az esemény fővédnöke Hájos Zoltán polgármester volt, a megjelenteket pedig köszöntötte többek között Karaffa Attila alpolgármester. „Köszönjük mindannyiuknak, hogy vállalták és vállalják e társadalmi viszonyok közepette is a gyermeknevelést. Kívánom, hogy leljék örömüket a gyermekekben!” – jegyezte meg.

A rendezvényen műsorral jelentkezett a dunaszerdahelyi Október utcai óvoda, a Tejfalusi Alapiskola pedig bemutatta a Lúdas Matyi című darabot.

Összesen mintegy 100 szülő, nagyszülő hozta el gyermekeit, unokáit, majd jelzésre együtt a magasba emelték őket.

(SzT)