Száz tonna gázolajat kobozott el a rendőrség egy hajóról

2017. november 4. - 19:55 | Külföld

Száz tonna csempészett gázolajat kobozott el az olasz rendőrség egy Líbiából érkező hajóról, a hajó kapitányát csempészet és pénzmosás vádjával őrizetbe vették - jelentette be szombaton az olasz rendőrség.

A togói zászló alatt haladó hajó több rejtett tartályban szállította a gázolajat, továbbá 11 tonna csempészett cigarettát - áll a szicíliai Siracusa város rendőrségének közleményében. A hajón 31 ezer euró készpénzt is találtak, amely gyaníthatóan az illegális üzemanyag-kereskedelemből származik.

A hajó kapitányát, egy 25 éves indonéz állampolgárt őrizetbe vették. A legénység négy másik tagját elengedték.

A hajót október 26-án állították meg a szicíliai vizeken, és a siracusai ügyészek azóta is nyomoznak, hogy pontosan honnan szállították a gázolajat, és kinek szándékoztak eladni - olvasható a közleményben.

A múlt hónapban az olasz rendőrség hat embert vett őrizetbe, közöttük egy valószínűsített bandatagot, és elfogatóparancsot adott ki három másik személy ellen egy líbiai kőolajcsempész-szervezet működtetésénak vádjával, amely legalább 30 millió euró értékű gázolajat értékesített olaszországi és más európai benzinkutakon.

Az illegális olajkereskedelem a fő bevételi forrás a polgárháború sújtotta észak-afrikai országban.


MTI/para