Szegény Matovič már akkor is elnyeri az év homofóbja díjat, ha véletlenül jogosan küld el valakit a francba

2022. július 6. - 14:35 | Belföld

Nem elég, hogy a koalíciós SaS a legszívesebben elkergetné a kormányból a pénzügyminisztert, és most tessék, még ez is! Idén ugyanis Igor Matovič egyik kijelentését találták a leginkább melegellenesnek az Év Homofóbja Díj ankétjának szerdai eredményhirdetésén. Pedig, és ezt csak zárójelben jegyezzük meg, Robert Fico bájdorongos megjegyzése jóval taplóbb volt, arról nem is beszélve, hogy Matovič a "buzerantozását" - valószínűleg - egy sima "pöcsözéssel" is kiválthatta volna.

Szegény Matovič már akkor is elnyeri az év homofóbja díjat, ha véletlenül jogosan küld el valakit a francba
Fotó: TASR

A díjról immár tizedik alkalommal döntő Inštitút ľudských práv emberi jogi intézet ma ismertette a másfél hónapja indított online szavazás eredményét. Ennek értelmében a beérkező szavazatok 33 százalékát megkaparintva a pénzügyminiszterként is pártelnök Matovič egyik márciusi kirohanása "vitte el" a pálmát. Az, amelyikkel Robert Fico egyik enyveskezűnek tartott emberének, a felejthetetlen nevű Kajetán Kičurának rontott neki.

Az Állami Tartalékalap egykori vezetője minden bizonnyal meg is érdemelte, hogy a kormánypárti politikustól megkapja a magáét, de ha az OĽaNO vezetője a "buzerant" kifejezés használata helyett csak "lepöcsözte" volna a korrupcióval és pénzmosással vádolt exhivatalnokot, akkor talán szóba se kerül a neve ezen a '"díjátadón". Mivel azonban az exkormányfő az egyik parlamenti felszólalásában Kičuráról azt állította, hogy

"Fico és a Pellegrini haverja, a szaros köcsög, akinek a széfjében aranyrudak hevertek", ezt a mondatot a szigorú emberjogi aktivisták benevezték a melegellenes kijelentések közé. És győzött is.

De nem sokkal, mert a maga 32 százalékos szavazatarányával egy másik exminiszterelnök "példamondata" is nagyot ment a téma kapcsán voksolni hajlandók körében. Robert Fico "aranyköpése" - Matovič finomkodásával ellentétben - igazi, tőrölmetszett homofób megnyilvánulás, amire a magát szociáldemokratának tartó ellenzéki hordószónok igazán büszke is lehet.

"Én nem szeretném, hogy itt olyan emberek mászkáljanak, akik azt állítják, hogy nők, a lábuk között meg 20 cm-es himbilimbi lóg" - hangzott a Smer elnökének szájából az életből vett eszmefuttatása.

Bizonyára a képviselők gyöngye gyakran jár olyan helyekre, ahol terrorizálják őt az ilyen hancúrléces csajok, de ez legyen az ő baja.

A miénk meg az, hogy a katolikus egyház talpig férfinak látszó képviselője is megversenyeztette a maga marhaságát. Haľko József, aki korábban a magyarajkú hívekért is felelt, korábban azt fejtette ki, hogy az RTVS egyik műsorának következő részét azért nem nézi meg, mert szerinte az

azonos nemű személyek csókolózása nem való a képernyőre. Azt nem tudni, két nő, vagy két nem nő smacizott a közmédia visszataszító "pornóműsorában",

de ez a tiszteletesnél szanaszét verte a biztosítékot. Ám a vicces prűdségről árulkodó vallomás meg sem kottyant a szavazóknak, hiszen Haľko "perverz rémálma" alig kapott elismerést.

A nyertesnek - azaz a pénzügyminiszternek - járó trófeát majd postán küldi el az emberi jogi intézet, mert személyesen nem akarnak összefutni a politikussal, aki ráadásul kiáll egy olyan képviselőtársa mellett, aki értelmetlen javaslatokat terjeszt elő a törvényhozásban. Sejtjük, kire utaltak az aktivisták, de mivel az intézet emberei nem ejtették ki a szájukon a máshol korábban Orbán Viktor hasznos idiótájának tartott politikust, mi sem tesszük ezt, nehogy azt gondolja, hogy fontos szereplője a bolondos közéletünknek.

(sp)