Szégyen, hogy egy ilyen remek embernek, mint Slota, ennyire szerényen kell élnie!

2018. május 31. - 21:27 | Belföld

Számos ismert politikai, közéleti és különösen közlekedési botrány kötődik a nevéhez. Lássuk, hogyan él most az SNS egykori elnöke, Zsolna egykori polgármestere.

Szégyen, hogy egy ilyen remek embernek, mint Slota, ennyire szerényen kell élnie!
Ján Slota és barátnője

1026 eurós nyugdíjból!

Még 2016 novemberében egy bírósági tárgyaláson állította azt Ján Slota, hogy ennyi a nyugdíja, bérlakásban él, van egy motorja, és szülei után megmaradt spórolt pénze kb. 30 ezer eurót tesz ki. Szinte koplal.

Akkoriban ítélték el ittas vezetésért, amiért Porúbka községben hátulról belehajtott egy előtte haladó autóba. Először le akart lécelni a helyszínről, majd megpróbálta lefizetni a sértettet, hogy ne hívjon rendőrt. A rendőröket végül kihívták, Slota a szondát viszont elutasította, így automatikusan úgy vették, mintha holtrészeg lenne.

Ittas vezetésért és megvesztegetési kísérletért végül egy év felfüggesztettet kapott két év próbaidővel, és hat évre eltiltották a vezetéstől.

Továbbra is vádlottként szerepel kiskorú erkölcsi veszélyeztetése címén egy perben, a főtárgyalás időpontját azonban nem tűzték még ki. Ez az ügy 2014-re és 2015-re nyúlik vissza, amikor is az ügyészség szerint Slota rendszeresen találkozott fiatalkorú lányokkal késő este éttermekben, leitatta őket és szexuális megjegyzéseket tett rájuk.

A bulvársajtó szerint Slotát gyakran látni Zsolna belvárosában. Az információik szerint nem dolgozik, de bérel egy éttermet. Két éve fiatal barátnőjével, Luciával él együtt.

Bűnlajstroma:
Slotának már a rendszerváltás előtt is meggyűlt a baja számos alkalommal a hatóságokkal. 1979-ben állítólag ittasan megtámadott egy bizonyos Ladislav B.-t, amit fizetése egy részének megvonásával büntettek.
1983-ban egy év felfüggesztettet kapott, amiért bányatechnikusként rossz utasítást adott a beosztottjainak, emiatt tűz keletkezett.
A kommunista titkosrendőrség, az ŠtB irataiban az is szerepel, hogy a Slota Ausztriában autót lopott, és Szlovákiában is kirabolt egy boltot. Ő azonban ezt tagadja.
Két alkalommal ítélték el ittas vezetésért, mindkétszer feltételest kapott és bevonták a jogosítványát.
Jelenleg fiatalkorú erkölcsi veszélyeztetésével gyanúsítják.

A politikában két legismertebb botránya az első Fico-kormány idejére tehető, ezek pedig a faliújságtender és az emissziós ügy. Előbbi ügynek Slotához közel álló cégek voltak a kedvezményezettjei, és elítélték érte az SNS két korábbi építésügyi miniszterét, Igora Štefanovot és Marian Janušeket. Az emissziós ügyben pedig arról volt szó, hogy Szlovákia jóval áron alul adott el emissziós kvótákat.

(SME)

Címkék: Ján Slota