Szellemek a múzeumban

Október 21-én délután négy és este nyolc között különleges élményben lehet része annak, aki ellátogat a Galántai Honismereti Múzeumba.

„Mikor leszáll a sötét éj, a múzeum csupa rejtély. A szellemek megjelennek, igaz történeteket mesélnek.“

Szellemek a múzeumban – egy rendezvény, amilyenre még nem volt példa Galántán. Október 21-én délután 4 és este 8 óra között a Galántai Honismereti Múzeumban feltámad a múlt. Titokzatos, rejtélyes este lesz – néhány gyertya és lámpás mellett megelevenednek a lelkek, s általuk eleink élete is.

A közelgő Mindenszentek ünnepe és a Halottak napja kapcsán Zuzana Litviaková, a honismereti múzeum régésze az archeológus szemével járja körbe a témát Memento mori! (Emlékezzél a halálra!) – Mit mondanak a régészek a túlvilágról c. előadásában, 16 órakor. Gyermekprogram is lesz: a kicsik számára arcfestés, a nagyobbak és bátrabbak pedig kincset kereshetnek, gróf Esterházy Benedek üzenetével. Bízunk benne, hogy rendezvényünkkel állandó látogatóink mellett újakat is megszólítunk majd.

Aki elég bátornak érzi magát, az jöjjön el a Galántai Honismereti Múzeumba 2017. október 21-én, szombaton, 16 és 20 óra között. A belépés ingyenes! A rendezvényt Galánta Város önkormányzata támogatja.

(-)