Szélsőjobboldaliak akartak felrobbantani egy mecsetet Olaszországban

2019. november 13. - 07:25 | Külföld

Két embert őrizetbe vettek, 10 másik ellen pedig nyomozást indítottak a rendőrök Sienában és környékén, mert egy szélsőjobboldali radikális közösség tagjaként fel akartak robbantani egy mecsetet.

Szélsőjobboldaliak akartak felrobbantani egy mecsetet Olaszországban
Fotók: News1

A hatóság tájékoztatása szerint lőfegyverrel való visszaélés és illegális szervezkedés miatt nyomoznak 12 ember ellen. A rendőrség különleges egységei több házkutatást is tartottak, és lőfegyvereket, valamint robbanóanyagot is találtak, irodákban, lakásokban és raktárakban Siena megyében.

A lefoglalt tárgyakról készült és nyilvánosságra hozott fényképeken a puskákon kívül második világháborús relikviák, náci sapkák, horogkeresztek és fasiszta zászlók is láthatóak.

A rendőrség szerint a csoport a Sienától 25 kilométerre fekvő Colle Val d'Elsában található mecsetet akarta felrobbantani egy gázvezeték megrongálásának segítségével, de később letettek tervükről, mert úgy vélték, hogy a rendőrök elkapnák őket.

A La Repubblica című olasz lap úgy tudja, hogy a rendőrök látókörébe került csoport tagjai a fasizmust és a nácizmust éltették a közösségi médiában.

„A szélsőségesség és a jobboldali terrorizmus valós veszélyt jelent, és elvárjuk mindenkitől, hogy fellépjen” - írta az Olaszországi Iszlám Közösségek Szövetsége a közösségi médiában közzétett közleményében.

MTI