SZÉLVIHAR: Kidőlt fákkal, felborult kamionnal küzdöttek a dunaszerdahelyi járási tűzoltók!

Számos helyre riasztották a dunaszerdahelyi járási tűzoltókat mindegyik állomásukról - tudtuk meg a tűzoltóság ügyeletesétől.

SZÉLVIHAR: Kidőlt fákkal, felborult kamionnal küzdöttek a dunaszerdahelyi járási tűzoltók!
Fotó: Cséfalvay András

A Dunaszerdahelyi járásban este hat óra előtt támadt fel a szél, az elmúlt órákban emiatt több helyre is riasztották a tűzoltókat.

Nagyabonyba már kora délután kivonultak, ott egy istállóépület kapott lángra, valamint meggyulladt a száraz fű is. Összesen három kocsival szálltak ki, az oltással összefüggő munkálatok pedig egészen este hétig eltartottak.

Riasztották emellett a tűzoltókat Vásárút és Nádszeg, illetve Csallóközkürt és Felsővámos közti útra, ahol fák dőltek ki, faágak szakadtak le, és akadályt képeztek az úttesten.


Vásárút és Nádszeg között (Olvasói felvétel)

Csallóközkürt és Felsővámos között (Olvasói felvétel)

Pozsonyeperjesen pedig egy családi ház tetejét rongálta meg a szél.

Ugyancsak a tűzoltókra volt szükség leszakadt faágak és kidőlt fák miatt a Slovakiaring felé vezető úton, illetve a 63-ason Somorja közelében.

A szélviharral függ össze, hogy Nyárasdon áramkimaradás miatt egy idős férfi számára villanyaggregátort kellett biztosítaniuk a tűzoltóknak.

A dunaszerdahelyi Kisudvarnoki úton pedig a szél is nehezítette a száraz növényzetben keletkezett tűz oltását, ami mintegy 150x30 méteres területre terjedt ki.

Az esti órákban egy árut nem szállító kamion borult fel Gomba községnél, itt a ponyvába kapott bele a szél, a tűzoltók segítettek visszaállítani a járművet a kerekeire.

(para)