Szembesítik az üzletembert a maffiavezérrel

Az ügyben illetékes vizsgálótiszt kedden az Országos Rendőr-főkapitányság pozsonyi épületében szembesítette egymással Pavol Rusko egykori minisztert - mint gyanúsítottat -, és Mikuláš Černák egykori maffiavezért - mint tanút.

Szembesítik az üzletembert a maffiavezérrel
Pavol Rusko tavaly októberben, akkor még előzetesben (Fotó: TASR)

"Meg akarom kérdezni a gyilkos urat, vagyis a többszörös gyilkos urat, miért és kinek a jóvoltából jött elő ezzel az undorító hazugsággal" - nyilatkozta Pavel Rusko a szembesítés előtt a helyszínen lévő újságíróknak.

A rendőrség egy videót is közzétett arról, ahogy Černák kommandósok gyűrűjében Pozsonyba érkezik:

Szlovákia egykori gazdasági miniszterét azzal gyanúsítja a rendőrség - nagyrészt Mikuláš Černák tanúvallomása alapján -, hogy 1997-ben az egykori besztercebányai maffiavezért azzal bízta meg, hogy likvidálja Sylvia Volzovát - aki annak idején Rusko üzlettársa volt a Markíza televízióban. Az ügyben Ruskón kívül vádlottként szerepel maga Černák, de egykori jóbarátja, Miloš Kaštan, valamint Róbert Lališ (Kýbel) egykori pozsonyi maffiafőnök is.

A Pozsonyi Kerületi Bíróság tavaly ősszel őrizetbe vette Pavol Ruskót, akit november 21-én végül elengedtek a vizsgálati fogsgából, ám azóta is felügyelet alatt áll, nyomkövetőt kell viselnie, és nem hagyhatja el az országot.

(TASR)