Szemünk láttára zuhan a megsemmisülés felé a szárnyaszegett SaS

A Richard Sulík-féle SaS Ľubomír Galko vezette Demokratikus Mag nevű platformjához tartozó parlamenti képviselők még a napokban megbeszélik egymás között, mihez kezdenek a törvényhozásban működő frakciójukon belül. - ezt a legerősebb parlamenti ellenzéki párt képviselőcsoportjának a vezetője jelentette ki. 

Szemünk láttára zuhan a megsemmisülés felé a szárnyaszegett SaS
Facebook (Demokratické jadro SaS)

Az is egy a lehetőségek közül, hogy távozunk a frakcióból - jegyezte meg Natália Blahová. Jelenleg a csoportnak 20 tagja van és ebből nyolcan fontolgatják a szakítást a párt vezetőjével, egyszersmind a tömörüléssel is. Blahován kívül a mocorgók klikkjét alkotják az SaS alelnökei: Jana Kiššová, Ľubomír Galko, továbbá Jozef Rajtár, Vladimír Sloboda, Renáta Kaščáková, Radoslav Pavelka és Miroslav Ivan. Richard Sulík pártelnök már korábban is felszólította őket, hogy hagyják ott a tömörülést.

Mint ismeretes, a Demokratikus Maghoz tartozó politikusok jelöltekként nem kerültek rá arra a választási listára, amit a párt a múlt heti kongresszusán fogadott el. Akkor arról is döntöttek a küldöttek, hogy az SaS jó hírnevének megsértése miatt kizárják Blahovát.

TASR