Szenc városa sok-sok kiváló sportolóval

A már mintegy 20 ezer lakost számláló járási székhely sportolói az elmúlt évben is több rendezvényen értek el kiváló eredményeket és nagyszerű helyezéseket. 

Szenc városa sok-sok kiváló sportolóval
Lucia Debnárová (A szerző felvételei)

Az év sportolója ankét tavalyi abszolút győztese a kézlenyomó Lucia Debnárová lett. A szenci születésű szlovák válogatott tavaly 4 versenyen indult a nemzeti színekben.  A vb-n a 65 kilogrammosok súlycsoportjában bal kézzel a harmadik helyen végzett. A Szenci Kéz nemzetközi versenyen jobbal a 60 kg-osok csoportjában győzni tudott, a Zloty Tur Világkupa-versenyen bal kézzel ismét harmadik lett a 65 kilogrammosok mezőnyében. A Sokol Maric versenyen Lucia a 70 kg-osok csoportjában indult, és bal kézzel aranyérmet szerzett. Ugyanezen a megmérettetésen második lett jobbal, majd a 25. Szlovákiai Bajnokságon a 60 kilón feletti súlycsoportban ezüstérmet szerzett.


Hervay László

A város polgármesterének díját az elmúlt évi kiváló szenci sportolók mezőnyében a motorsport nagy egyénisége, Matej Homola érdemelte ki. Homola komolyan helytállt többek között a bahraini versenyen, de ugyanúgy például Salzburgban, valamint Thaiföldön is. A tavalyi év kitüntetettjei között szerepel Karol Ryšavý, Martin Sitár, Luboš Benkovský, Hervay László, Gabriel Csémy, Pavol Bitto, Michal Kovács, Adrián Gábriš, Lukáš Dóka, Michal Kalina, Barbara Ajpeková, valamint Matej Koza is.

(sb)