Szencen decemberben, Dunaszerdahelyen márciusig szólal meg tisztábban a Pátria

Míg a májusban bebiztosított szenci frekvencián még az év végéig, addig a napokban Dunaszerdahelyen megszerzett új frekvencián a jövő esztendő első negyedévében szólal meg a Pátria Rádió – nyilatkozta portálunknak a közmédia nemzetiségi adásainak a vezetője. 

Szencen decemberben, Dunaszerdahelyen márciusig szólal meg tisztábban a Pátria
Fotó: tasr

Lovász Attila ez utóbbi szerzeménnyel kapcsolatban elmondta, ezt a csupán a járási székhelyt lefedő frekvenciát másfél évig tartott kikoordinálni, azaz a lehetőségek közül műszaki eszközökkel “kibogarászni”, anélkül, hogy zavarná a többi frekvenciát.

Sikerként éli meg a pátriás helyzetet a Hidat képviselő kulturális államtitkár is. "Egy év alatt elértük, hogy két és félszer nagyobb legyen a középhullám erőssége Nyitrán. Újraindítottuk a rimaszombati adót és két FM frekvenciát szereztünk a Pátriának. Mind az FM frekvenciák, mind a digitális adás terjesztésén is tovább dolgozunk" – szögezte le Rigó Konrád.

Ami a Pátria Rádió sokak által rebesgetett műszaki-tartalmi megújulását illeti, Lovász türelemre intett. Mindez a jövő évi költségvetéstől függ, aminek témaköre december közepéig rendeződik. “A büdzsé kérdése jelenleg még nyitott. Elértük a működésünk határát, és ha pénz áll a házhoz, akkor 3-4 munkatárssal bővíthetnénk a szerkesztői gárdát. Különösebb fejlesztésekről egyelőre nem beszélhetünk” – szögezte le az RTVS nemzetiségi adásainak irányítója.

(sárp)