Szencen is megjelent a madárinfluenza!

2017. február 3. - 12:42 | Régió

A polgármester, Karol Kvál a Facebookon tájékoztatott erről.

Szencen is megjelent a madárinfluenza!
Illusztráció - Archív felvétel

Kifejtette, hogy a Mély-tó felszínén találtak egy elpusztult hattyút, mely esetében beigazolódott, hogy madárinfluenzával fertőzött.

Azt is közölte, hogy a Regionális Állat-egészségügyi Hivatal ennek kapcsán elrendelte, hogy minden baromfitartó és –tenyésztő járjon el az általuk kiadott előírások szerint.

A polgármester ez úton is kérte a baromfitartókat, hogy egy egyszerű írásos dokumentummal tájékoztassák a városi hivatalt arról, mennyi baromfit tartanak. Az írásos jelentést elküldhetik postán a városi hivatal címére, de leadhatják személyesen is az iktatóban. A beadványban jelezni kell, hogy milyen típusú szárnyasról van szó, körülbelül mennyi van belőlük, illetve hogy kereskedelmi céllal tenyésztik őket vagy mindössze saját fogyasztásra.

Szenc városa egyébként már érintett volt eddig is egy kijelölt védőkörzetben. A múlt hét folyamán Jányokon igazolódott be a madárinfluenza-fertőzés egy családi ház udvarán elpusztult tyúkok és kacsák esetében, így a dunaszerdahelyi Regionális Állat-egészségügyi Hivatal tíz kilométeres körzetet jelölt ki.

(para)