A szenci középiskolások negyedik győzelme

Gútán az idén hatodik alkalommal rendezték meg a Heuréka Tudománytörténeti Vetélkedőt. 

A szenci középiskolások negyedik győzelme
A szenci magyar középiskola épülete (Fotó: Susla Béla)

A Szenci Közös Igazgatású Középiskola ötödször volt jelen a megmérettetésen, s a háromtagú csapat az első helyen végzett.

"A vetélkedő  első  kiírásán nem voltunk ott, de azóta rendszeresen bekapcsolódunk a versenybe.  A Simon Dóra, Takács Péter Tirinda Eszter összetételű csapatunk ebben az évben is győzni tudott, ugyanebben a felállásban tavaly is elsők voltunk. Azt megelőzően már kétszeres győzni tudtunk, így együtt négy elsőséget mondhatunk magunkénak. A Heuréka vetélkedő négy témakörben zajlik,  s ezek a témakörök évi körforgásban váltakoznak. Most a Világjáró magyarok témakör volt soron. Ezen kívül a további három a Magyar feltalálók a közlekedés történetében, a Magyar feltalálók a távközlés történetében, valamint a Nobel-díjas magyarok. A diákok segédanyagokból  készülnek a vetélkedőre, a szervezők könyveket, videófilmeket  töltenek fel a weboldalukra. Hétfordulós a verseny, interaktív, eléggé csavaros feladatokkal," mondta a Paraméternek Filler Krisztina, a szenci középiskola igazgatóhelyettese. 

Az idei megmérettetésen nyolc csapat indult, mégpedig az érsekújvári gimnazisták, a helyi egyházi iskolaközpont, a dunaszerdahelyi gimisek, a komáromi Marianum Egyházi Gimnázium csapata, a bátorkeszi szakközépiskola együttese,  a gútai magán-szakközépiskola, a dunaszerdahelyi  szakközépiskola csapata, valamint a szenciek.

(sb)