Szenegált és Nigériát is megbüntette a FIFA

2022. május 2. - 14:16 | Sport

A márciusi világbajnoki selejtezőkön történtek miatt Szenegált és Nigériát is pénzbírsággal, valamint zárt kapus büntetéssel sújtotta a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA).

A vb-résztvevő Szenegálnak az Egyiptom elleni találkozó miatt kell befizetnie 175 ezer svájci frankot, ráadásul a következő hazai meccsén nem lehetnek a lelátón nézők. A március 29-i dakari összecsapás végén a házigazdák 11-es párbajban diadalmaskodtak, és jutottak ki a katari tornára. Később a vendégek a szurkolók rasszista viselkedésére panaszkodtak és azt is nehezményezték, hogy a csapatbuszukat megtámadták a helyiek. Az egyiptomiak sztárja, a Bajnokok Ligája-elődöntős Liverpoolban futballozó Mohamed Szalah kihagyta ugyan a 11-esét a mindent eldöntő végső szakaszban, de a televíziós felvételek tanúsága szerint a nézőtérről lézerrel zavarták.

A nigériai szövetséget 150 ezer svájci frankra bírságolták, és a következő hazai meccse ugyancsak zárt kapus lesz. A szomszédos Ghána elleni döntő vb-selejtező (1-1) után szurkolói rendbontás történt, a dühös drukkerek a pályára özönlöttek, különböző tárgyakat dobáltak a játéktérre és megrongálták a pálya tartozékait. A vb-re a ghánaiak jutottak ki, a nigériaiak 2006 után először lemaradtak a részvételről.

MTI