Szentmisén vettek búcsút a megölt Fülöp-szigeteki férfitól

Sok ember vett részt azon azon a szombat délután 13 órakor kezdődő temetési szertartáson, a pozsonyi Szent László templomban, amin a megölt Fülöp-szigeteki férfitől, Henry Acordától búcsúztak a családtagok és barátok.

Szentmisén vettek búcsút a megölt Fülöp-szigeteki férfitól
Fotó: .philstar.com

A misét angol nyelven celebráló pap kijelentette, hogy Pozsony a szolidáris hozzáállással és Henry családjának támogatásával megmutatta az embereknek valódi arcát.

"Köszönjük Henry, hogy kiálltál a barátaid mellett. Ezen tetted felébresztett minket"  mondta a pap, aki reméli, hogy a gyilkos megtalálja az utat Jézushoz, s "kiűzi lelkéből azt a szenvedélyt, ami ahhoz vezetett, hogy bűntényt követett el.

Fotó: noviny.sk

A mise után a hívek egy része gyertyát gyújtott azon a helyen, ahol a 28 éves Juraj H. megtámadta Henryt.

Denisa Saková belügyminiszter szerdán találkozott az elhunyt férfi családjával. A találkozón kifejezte őszinte részvétét a családnak, s kijelentette, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy a holttest és a gyászoló család biztonságban hazautazhasson.

A brutális támadás május 26-án történt a pozsonyi Széplak (Obchodná) utcában történt, amikor is a 36 éves Henry megvédte kolléganőit, az őket molesztáló Juraj H.-tól. A támadó olyan ütést mért rá, hogy eszméletlenül rogyott össze. A rendőrök és a mentők 30 percen keresztül próbálkoztak az újraálesztésével, később súlyos sérülésekkel kórházba szállították őt, s mesterséges kómába helyezték. Henry május 31-én belehalt sérüléseibe.

noviny.sk/para.