Szépen kieszelt tervvel próbáltak átjutni a komáromi határon az embercsempészek, de a rendőrök eszén nem jártak túl

2022. június 15. - 15:58 | Régió

A rendőrség eljárást indított három személy ellen, akik illegális bevándorlókat próbáltak átcsempészni a szlovák-magyar határon – tájékoztatta a Paramétert Denisa Bárdyová rendőrségi szóvivő.

Szépen kieszelt tervvel próbáltak átjutni a komáromi határon az embercsempészek, de a rendőrök eszén nem jártak túl
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

Két szíriai férfi, a 22 éves Hassan és a 37 éves Jalal autót szereztek egy harmadik személynek, a 47 éves Hachimnak, amibe Magyarországon beszállt öt szíriai és négy jemeni személy. A terv szerint a migránsokat Csehországba szállították volna 500 euró fejében, miközben a komáromi határon léptek volna át Szlovákiába.

Hassan és Jalal felvezetőként haladt a migránsokat szállító jármű előtt, és közben telefonon tájékoztattak az esetleges rendőri jelenlétről. A felvezetőkocsit megállították a komáromi rendőrök, a sofőr pedig az ellenőrzés során telefonon igyekezett jelzést adni a másik jármű sofőrjének.

Csakhogy a rendőrök azt is megállították. A sofőr megpróbált elmenekülni, de a rendőrök elfogták. Az eset során személyi sérülés nem történt.

A rendőrség embercsempészettel gyanúsította meg a három férfit, amiért 7-től 10 évig terjedő szabadságvesztés fenyegeti őket.


-para-