Szeptemberben a legtöbb ágazatban nőtt a foglalkoztatottság

Az előző évi adatokkal összehasonlítva szeptemberben a legtöbb ágazatban nőtt a foglalkoztatottság Szlovákiában, derül ki a Statisztikai Hivatal (ŠÚSR) legfrissebb adataiból.

Szeptemberben a legtöbb ágazatban nőtt a foglalkoztatottság
-illusztráció- (Fotó: TASR/Michal Svítok)

Az előző évi adatokkal összehasonlítva idén szeptemberben a szállodaiparban 10,9%-kal, a vendéglátóiparban 7,2%-kal, a kiválasztott piaci szolgáltatások terén 6,4%-kal, az informatika és kommunikáció területén 6,3%-kal, a közlekedés és raktározás területén 5,5%-kal, a gépjárművek értékesítése és javítása területén 5,1%-kal, a kiskereskedelem területén 3,9%-kal, az építőipar területén 2,8%-kal, az iparban pedig 1,9%-kal nőtt a foglalkoztatottság. Visszaesés csak a nagykereskedelem területén jelentkezett, itt 0,5%-kal csökkent a foglalkoztatottság mértéke.

2018 első kilenc hónapjában a tavalyi év első kilenc hónapjával összehasonlítva átlagosan 7,3%-kal nőtt a foglalkoztatottság mértéke az informatika és kommunikáció területén, 6,9%-kal a közlekedés és raktározás területén, 6,8%-kal a vendéglátóiparban, 6,6%-kal a gépjárművek értékesítése és javítása területén, 6%-kal a kiválasztott piaci szolgáltatások terén, 5,8%-kal a szállodaiparban, 3,6 %-kal a kiskereskedelem területén, 3%-kal az iparban és 2,6%-kal az építőipar területén. A nagykereskedelem területén nem történt változás.

TASR