Szeptemberben szabadulhat a BMG-Horizont-ügy egyik császára, de nyakán az újabb per

2020. augusztus 10. - 14:39 | Belföld

Patrik Pachinger a gyanú szerint a 2000-es évek után nem restellte eljátszani ugyanazt a cselt még egyszer, 2010 környékén. Kb. egymillió eurós hűtlen kezeléssel gyanúsítják.

Szeptemberben szabadulhat a BMG-Horizont-ügy egyik császára, de nyakán az újabb per
Patrik Pachinger (Fotó: TASR)

A BMG Invest és a Horizont Slovakia pénzintézetek körüli botrányból ismert Patrik Pachinger ellen folyamatban van egy másik sikkasztási per is, melynek tárgyát 2010 és 2013 között követhette el a gyanú szerint.

A vád szerint 10 esetben összesen 959 750 eurót csalt ki ügyfelektől, akiknek havonta kifizetendő hasznot ígért. Az egész egy piramisjáték volt, a befolyt pénzzel nem kezdett semmit, nem forgatta meg, csak fokozatosan fizette ki azokat, akik már korábban fizettek neki. Összességében viszont mintegy 840 ezer eurós anyagi kárt okozott a sértetteknek.

A tárgyaláson hétfőn egy szakértőt hallgattak meg, aki egy átlátható táblázatot készített a Pachinger nevéhez fűződő PP Capital nevű cégnél történt pénzmozgásokról. Egy további tanút is meghallgattak, aki vallomása szerint költségvetést készített Pachinger projektjéhez, de állítása szerint nem volt tudomása róla, hogy csalásra készül.

Pachinger annak idején szerepet játszott az ehhez hasonló BMG-Horizont-ügyben, Jozef Majskýval és Dávid Brtvával együtt. Majskýt most ítélték el jogerősen, Brtva pedig már büntetése egy részét letöltve szabadlábra került. Pachingert is elítélték hét év börtönre, jogerősen 2018 márciusában, mostani perének tárgyalásán viszont elhangzott, hogy idén szeptember 9-én már szabadulhat. Büntetése jó részét ugyanis már a vizsgálati fogságban letöltötte.

(TASR)