Szerdahelyről a horvát tengerpartra? Vonattal csak egy átszállás!

2020. június 30. - 11:26 | Régió

Június 30-án, kedden startol a Prága-Rijeka vonatjárat, amely Pozsonyban is megáll.

Szerdahelyről a horvát tengerpartra? Vonattal csak egy átszállás!
Fotó: TASR/AP

Az eredeti tervek szerint heti három járat közlekedett volna Pozsony, a magyarországi Csorna, valamint a szlovén Ljubljana érintésével Prága és Rijeka között. A RegioJet tájékoztatása szerint azonban akkora a kereslet a vonatra, hogy így további négy járattal bővítik a prágai indulások számát.

Tehát június 30-tól heti három, július 11-től szeptember közepéig pedig minden nap közlekedik vonat Pozsony és a horvát tengerpart között.

Az 560 fős kapacitású szerelvény 15 és fél óra alatt jut el Prágából Rijekába. Pozsonyi felszállással 11 óra 32 perc a menetidő a tengerig - a vonat 21:14-kor indul a szlovák fővárosból, és másnap reggel 8:46-ra ér Rijekába.

Pozsonyból a jegyek 22 eurótól kezdődnek, de az első három járat (ehét kedd, péntek, vasárnap) már tele van, azokra nem lehet jegyet váltani. Mivel éjszakai járatról van szó, a vonat fekvőhelyes kupékkal is rendelkezik.

Rijeka közelében számos népszerű sziget és nyaralóhely található, de aki nem abban a térségben nyaralna, az a vonatról rögtön átszállhat a RegioJet partnerének autóbuszaira, amelyek Horvátország-szerte további 30 turistadesztinációba szállítják az utasokat.

A részletekről a RegioJet hivatalos weboldalán lehet tájékozódni.

(parameter)