Szerdára napolták el a kórházreformról való szavazást

2019. december 3. - 19:25 | Belföld

A képviselők ismét elnapolták a kórházreformról szóló szavazást. Két másik, az egészségügyi minisztérium által előterjesztett törvényjavaslattal együtt várhatóan csak szerdán, 11 órakor fognak szavazni róla. A halasztást Peter Pellegrini (Smer-SD) kormányfő, valamint a Smer-SD, az SNS és a Most-Híd frakciója indítványozta.

Szerdára napolták el a kórházreformról való szavazást
Illusztrációs felvétel (TASR)

A kórházreformról eredetileg még az októberi ülésen kellett volna szavazni, de végül elhalasztották azt, mivel Andrea Kalavská (Smer-SD-jelölt) egészségügy-miniszter az utolsó pillanatban visszavonta a javaslatot.

Dušan Jarjabek (Smer-SD) képviselő kedden a TASR hírügynökségnek elmondta: egyelőre nem született megállapodás a témában a koalíciós pártok vezetői között.

A kórházreform célja színvonalasabb egészségügyi ellátást biztosítani a pácienseknek. A kórházaknak különböző kritériumoknak kellene megfelelniük, hogy minél jobb eredményeket érjenek el. A szülések esetében például a kvóta kezdetben 320 lenne egy évre, később ezt a duplájára emelnék. Ha a kórház nem teljesítené a kvótát, nem köthetne szerződést az egészségügyi biztosítóval az adott beavatkozásra.

TASR