A szeredi drogmaffia tagjának kellett lopott autót szereznie Žilinka meggyilkolásához

2022. június 15. - 12:45 | Belföld

Szerdán Ilja Weisst, a szeredi drogmaffia tagját hallgatták meg a Specializált Büntetőbíróságon az ügyészek tervezett meggyilkolásának ügyében. Állítása szerint Darko Dragić vádlottnak egy lopott autót kellett szereznie egy bizonyos pöstyéni munkához. Maroš Žilinka jelenlegi főügyész Pöstyénben élt, és a vád szerint a meggyilkolását tervezték.

„2017 őszén egy komáromi étteremben találkoztam Darko Dragićcsal. Kérdezte, hogy tudnék-e szerezni egy lopott autót” – mondta Weiss, aki a beszédéből azt szűrte le, hogy Pöstyénben van „valamilyen munkája”. Állítása szerint azt mondták neki, hogy ha ezt a munkát elvégzik, akkor forró lesz a helyzet. A kocsit végül nem szerezte be, mivel Dragić nem fizetett neki.

A járművet Žilinka tervezett meggyilkolásakor használták volna. Mivel Weiss az ügyben együttműködik a hatóságokkal, ideiglenesen elhalasztották a meggyanúsítását. Jelenleg kilencéves szabadságvesztését tölti egy kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény miatt.

A vád szerint Žilinkát eredetileg Szabó Tamás és Miroslav Marček ölte volna meg, de mivel sokáig nem hajtották végre a feladatot, Andruskó Zoltán Dušan Kracinához fordult, és ő Dragićnál megrendelte a jelenlegi főügyész megölését.

Az ügyészek tervezett meggyilkolásával kapcsolatban öt személyt vádolnak – Marian Kočnert, Alena Zsuzsovát, Szabó Tamást, Dušan Kracinát és Darko Dragićot.


TASR/para