A szervei kezdték felmondani a szolgálatot a szülés után, hála a kórház dolgozóinak, sikerült megmenteni a kismamát

2022. december 16. - 09:14 | Régió

Az érsekújvári kórházban sikerült megmenteni Katka, a fiatal kismama életét, akinek a szervei felmondták a szolgálatot, miután megszülte a kislányát.

A szervei kezdték felmondani a szolgálatot a szülés után, hála a kórház dolgozóinak, sikerült megmenteni a kismamát
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

A kórház tájékoztatása szerint a nő a terhesség 38. hetében feküdt be a kórházba, és még aznap megszülte a kislányát Nellyt. Másnap a nő hasi fájdalmakra panaszkodott, az állapota ezután gyorsan romlani kezdett.

A orvosok több vizsgálatot is elvégeztek a nőn, végül csak rossz hírekkel tudtak szolgálni: A mája ugyanis kezdte felmondani a szolgálatot, a vesék állapota is ebbe az irányba mutatott, a keringési rendszere pedig félig-meddig összeomlóban volt.

A kórház gyors reakciójának hála, egy csapat szakértő kezelésbe vette a kismamát, napi 24 órás ellátást biztosítottak a betegnek.

Két műtét, dialízis és öt hétnyi ellátás meghozta a várva várt eredményt:

a kismama életét sikerült megmenteni.

A kis Nelly is bátran harcolt, neki ugyanis nem sokkal a születése után a légzésével voltak gondok, amelyet végül sikerült orvosolni, az apa 10 nap múlva már a kezében tarthatta a lányát.

Ma már az anyuka és a lánya is egészséges, mindkettőnek orvosok figyelik az állapotát.

A kórház elmondása szerint eddig négy esetben fordult elő ez a ritka betegség, ezért az intézmény hatalmas sikernek könyveli el azt, hogy végül sikerült megmenteni a nő életét.


(FB)