Szervezhetnek sítanfolyamokat az iskolák, de azért óvatósságra int mindenkit az oktatásügyi minisztéium

2021. szeptember 4. - 16:32 | Belföld

Az oktatásügyi minisztérium nem tiltotta meg a sítanfolyamok vagy más a természetben való mozgásssal kapcsolatos programok szervezését az oktatási intézményeknek. 

Szervezhetnek sítanfolyamokat az iskolák, de azért óvatósságra int mindenkit az oktatásügyi minisztéium
-illusztráció- (Fotó: TASR)

Azt tanácsolják az iskolaigazgatóknak, hogy fontolják meg a tanfolyamokat, tekintettel az egyelőre meg nem jósolható járványhelyzet miatt. A minisztérium ily módon reaglt a hegyvidéki üdülőhelyek üzemeltetőinek, akik kedden (augusztus 31.) arra szólították fel az oktatásügyi tárcát, hogy változtassák meg a sítanfolyamokkal kapcsolatos kommunikációt.

„Az iskolák szervezhetnek síkurzusokat, de vállalniuk kell a tanfolyam lemondásával járó következményeket és esetleges komplikációkat a járványhelyzet súlyosbodása miatt. Kérhetnek hozzájárulást, az összeget a tanfolyam után kapják meg az intézmények"

- olvasható a minisztérium állásfoglalásában, hozzátéve azt is, hogy tisztában vannak a gyermekek és fiatalok számára szervezett síoktatás fontosságával, társadalmi és egészségügyi jelentőségével.

A hegyi üdülőhelyek képviselőit meglepte, hogy az oktatásügyi minisztérium a testnevelésórák megtartását a szabad levegőn engedélyezi, és ennek ellenére nem javasolta a sítanfolyamok szervezését. Szerintük a friss levegőn való tartózkodás és mozgás biztonságosabb alternatíva, mint a zárt helyiségekben való tartózkodás.

TASR/para