Szét akart lőni egy prágai iskolát a fiatal szlovák férfi, az Europol segítségével kapták el

A cseh rendőrség őrizetbe vett egy személyt, aki júniusban azzal fenyegetőzött a közösségi hálón, hogy szétlő egy prágai iskolát. Mint kiderült, egy 25 éves szlovákiai férfiről van szó.

Június végén az akkor még ismeretlen elkövető a közösségi hálón osztott meg egy fenyegető üzenetet, amelyben az állt, hogy szétlő egy prágai iskolát. A cseh rendőrség semmit sem bízott a véletlenre: megközelítőleg 300 rendőrt és több tucat bűnügyi nyomozót mozgósított, akik figyelemmel tartották az iskolákat.

Néhány intézményt idő előtt bezártak, máshol szigorú ellenőrzéseket tartottak az épületbe való belépéskor.

A rendőrség szerint az ismeretlen személy Csehország középső részén tartózkodhatott, amikor közzétette fenyegetéseit. Ezt követően eltűnt és Angliában bukkant fel újra.

Ott az Europol segítségével sikerült elfogni az illetőt. Eva Hašlová cseh rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint egy szlovák állampolgárságú 25 éves férfiről van szó.

A fiatal férfit repülővel szállították Londonból Csehországba. Hamis riasztás terjesztése miatt kétéves szabadságvesztés fenyegeti. A férfi beismerte tettét, együttműködik a rendőrséggel, ezért szabadon védekezhet.

A rendőrségi egységek és technikák mozgósítása miatt keletkezett kárt minden bizonnyal ki kell majd fizetnie. A rendőrségi szóvivő elmondta: a férfi azzal indokolta tettét, hogy több figyelemre vágyott.


noviny.sk/para