A szeveri Batman megint átállt a sötét oldalra

Hétfőn délután rendőröket hívtak az Észak 2-es lakótelepre Dunaszerdahelyen, az egykor szeveri Batmanként hírhedtté vált hajléktalan fiatalember, K. Zoltán okozott némi felbolydulást.

 

A szeveri Batman megint átállt a sötét oldalra
Batmanünk fénykorában

Helyiektől úgy értesültünk, hogy a harmincas éveiben járó férfi a parkoló autókkal harcolt, az egyik lépcsőház ajtaját rugdalta, amikor pedig ezt szóvá tették neki, akkor támadólag lépett fel. Az egyik pillanatban állítólag az ereit is megpróbálta felvágni. Végül szerencsére senki nem sérült meg, de nagyobb baj is történhetett volna.

A cselekmény miatt kihívták a rendőröket, akik ártalmatlanították a randalírozó K. Zoltánt, mivel azonban magának is ártani próbált, átadták a kiérkező orvosoknak – erősítette meg értesülésünket Mária Linkešová kerületi rendőrségi szóvivő. Úgy tudjuk, egy nyitrai pszichiátriára szállították Dunaszerdahelyről.

Olvasónk felvétele a rendőrök fellépésekor készült

„Az autótulajdonosok elmondása alapján nem okozott vagyoni kárt, ebből kifolyólag nem tettek ellene büntető feljelentést” – árulta el a szóvivő.

Annak idején először 2012-ben jelentkezett egy Batmanéhoz hasonló öltözékben K. Zoltán a lakótelepen, akkoriban még a városi rendőrök munkáját próbálta helyenként segíteni, és rendet tartani a saját módszereivel.

Az ártalmatlan helyi igazságosztó híre bejárta a hazai és a világsajtót is. Nem sokkal később azonban túlsúlyba kerültek vele kapcsolatban a negatív hírek. Nemi erőszakkal vádolták, bíróság elé is állították és első fokon elítélték, az ítéletet viszont eltörölték a fellebbviteli tárgyaláson.

Később fehér porral riogatott egy oviudvaron, majd egy hatástalan, de az emberre azért mégis csak a frászt hozó kézigránátot hagyott egy rendőrkocsi tetején. Több alkalommal pedig letartóztatási parancsot adtak ki ellene, amiért nem tudtak kézbesíteni számára idézéseket.

A hajléktalanná vált fiatalember javarészt a kiürített és elhagyatott, hírhedt 2134-es panelban tengette napjait és éjszakáit.

(SzT/-nok)

augusztus 13. - 14:53
Hova tűnt Marin Ljubičič?
Kellemetlen incidens vet árnyékot az új szezonban remekül teljesítő DAC szereplésére.