A szexvideós zsarolás miatt Benzema nem lesz ott az Európa-bajnokságon!

2016. április 13. - 20:00 | Sport

Nem lesz ott a hazájában rendezendő Európa-bajnokságon Karim Benzema, a Real Madrid francia válogatott labdarúgója - döntött a francia szövetség (FFF) a csatár szexvideós zsarolási ügye miatt szerdán.

A szexvideós zsarolás miatt Benzema nem lesz ott az Európa-bajnokságon!
Fotó: TASR/AP

Márciusban még úgy tűnt, a 28 éves támadó egy lépéssel közelebb került az Eb-szerepléshez. Akkor feloldották az ellene korábban elrendelt bírósági felügyeletet, és a játékos újra találkozhat és beszélhet az ügy sértettjével, válogatottbeli társával, az Olympique Lyonban játszó Mathieu Valbuenával.

Szerdán azonban az FFF közleményében jelezte, Noel Le Graet elnök és Didier Deschamps szövetségi kapitány úgy döntött, Benzema nem lesz ott a francia keretben az Eb-n.

A 81 válogatott mérkőzésén 27 gólt szerző támadó a második nagy tornát hagyja ki pályafutása során, miután nem hívták be a 2010-es világbajnoki keretbe.

"Szerencsétlenség nekem és mindazoknak, akik mindig támogattak engem. Nem leszek ott a franciaországi Európa-bajnokságon"

- írta a Twitteren a csatár.

Benzema ellen november óta folyik eljárás, azzal vádolják, hogy bűntárs volt Valbuena zsarolásában, és közvetített a felek között. Utóbbi játékos már júniusban panaszt tett amiatt, hogy egy ismeretlen felhívta őt és tudatta vele, birtokában van egy kompromittáló szexvideó, és ha nem fizet 150 ezer eurót, nyilvánosságra hozza. Ha a 81-szeres válogatott, Bajnokok Ligája-győztes Benzemát bűnösnek találják és elítélik, akár öt év börtönbüntetést is kaphat.

A Francia Labdarúgó Szövetség elnöke decemberben bejelentette, hogy az ügy lezárásáig Benzema nem léphet pályára a válogatottban, amely idén nyáron házigazdaként szerepel az Eb-n.

(MTI)