Szigorítottak a kijárási korlátozásokon Anglia északi részén, büntetést fizetnek a szabályszegők

2020. július 31. - 12:40 | Külföld

Szigorítottak a kijárási korlátozásokon Anglia északi részén, miután nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma.

Szigorítottak a kijárási korlátozásokon Anglia északi részén, büntetést fizetnek a szabályszegők
Fotó: AP

Összesen négymillió embert érintenek a szigorítások Észak-Anglia legnagyobb városában, Manchesterben és környékén, illetve Yorkshire nyugati, valamint Lancashire keleti részén.

Az óvintézkedéseket a muszlim áldozati ünnep (Íd al-Adha) közeledtével vezették be. A szóban forgó területeken jelentős számban élnek brit pakisztániak, és túlnyomó többségük a muszlim vallás híve.

Az érintett térségekben élőket arra kérték, hogy a külön háztartásban élők se otthon, se egyéb helyszíneken ne találkozzanak. Ugyanakkor az emberek saját családtagjaikkal felkereshetik az ivókat és az imahelyeket, és dolgozni is bejárhatnak. A szabályt megszegőket 100 font pénzbírsággal sújthatják. Nagy-Britanniában csütörtökön 846 új esetet jelentettek. Június 28-a óta nem regisztráltak ilyen sok fertőzöttet egy nap alatt.

Matt Hancock brit egészségügyi miniszter rámutatott: Európában már a második hullám figyelhető meg. Mint mondta, Nagy-Britannia még nem tart itt, és a kormány minden tőle telhetőt megtesz az emberek egészségének megvédése érdekében.

MTI

Címkék: Anglia, koronavírus