Szigorú intézkedések és útlezárások lesznek ismét Pozsonyban

2016. október 6. - 09:18 | Belföld

Pár héttel a nagyszabású pozsonyi EU-csúcs után ismét nemzetközi találkozót szerveznek a fővárosban.

Szigorú intézkedések és útlezárások lesznek ismét Pozsonyban
Fotó: SITA

Az előző EU-csúcs idején szellemvárossá változott Pozsony: a szigorú intézkedések és az útlezásárok miatt szinte teljesen kiürítették a fővárost, a máskor járművekkel zsúfolt utcák üresek voltak.

Október 6-án, csütörtökön ismét csúcstalálkozónak ad otthont Pozsony, amely ezúttal kétnapos lesz.

Andrej Danko házelnök megerősítette, a csúcstalálkozóra ismét várják az EU-tagállamok vezetőit és az Európai Parlament elnökségét. Pozsonyba érkezik például Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke is.

A forgalomkorlátozás ezúttal várhatóan nem okoz majd akkora fennakadást a fővárosban, mint pár héttel ezelőtt, azonban ezúttal is több utcát lezárnak a belvárosban.

Peter Lazarov, a belügyminisztérium szóvivője elmondta, a várost ezúttal nem zárják le teljesen, csupán időszakos forgalomkorlátozásokra kell számítani bizonyos útszakaszokon, elsősorban a belvárosban a Pozsonyi Vár és a Reduta, illetve a Sheraton, a Carlton, valamint a River Park hotelelek környékén.

Ideiglenes útlezárásokra csütörtök és pénteken elsősorban a belvárost a reptérrel, illetve a Jarovce – Kittsee határátkelőhellyel összekötő útszakaszon lehet számítani.


(webnoviny.sk)