Szigorúbb járványügyi intézkedések léptek életbe a Dunaszerdahelyi járásban!

2020. szeptember 25. - 16:02 | Régió

A súlyosbodó koronavírus-helyzet miatt a dunaszerdahelyi Regionális Közegészségügyi Hivatal szigorúbb intézkedéseket foganatosít, amelyek pénteken 18 órakor léptek érvénybe.

Szigorúbb járványügyi intézkedések léptek életbe a Dunaszerdahelyi járásban!
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

Ezek értelmében az egészségügyi szolgáltatóknak, valamint az állami és magán szociális szolgáltatóknak látogatási tilalmat kell bevezetniük minden fekvőbeteg részlegen. A tiltás alól kivételt képez a lelkész látogatása, hogy a haldoklónak és betegnek feladja a szent kenetet, valamint a palliatív kezelés alatt álló súlyos betegek, haldoklók látogatása.

A kórházakban továbbá tilos szakmai gyakorlatot tartani az egészségügyi szakközépiskolák és egyetemek diákjai számára.

A szociális otthonokban ugyancsak kötelesek biztosítani a higiéniai-epidemiológiai intézkedések következetes betartását.

Ha egy szociális intézet ügyfele kórházba kerül, de nem a COVID-19 betegség miatt, az egészségügyi szolgáltatóknak kötelességük biztosítani a kórházi kezelés végén az illető tesztelését az új típusú koronavírusra. Az ügyfél csak negatív teszteredménnyel térhet vissza a szociális intézetbe.

A dunaszerdahelyi Regionális Közegészségügyi Hivatal elrendeli az állami és magántulajdonban lévő szolgáltatóknak, hogy biztosítsák a szociális otthonok klienseinek az influenza és a pneumokokkusz okozta fertőzések elleni védőoltást, emellett javasolja az oltás beadását az egészségügyi dolgozóknak és a szociális otthonok alkalmazottjainak is.


(TASR)