SZILVESZTER: Szemét, bokrok és liftakna is égett – egész éjjel melóztak a tűzoltók a Dunaszerdahelyi járásban!

Kora estétől akadt dolguk a szilveszterezők miatt a tűzoltóknak, de nem csak az ilyenkor elszaporodó tűzesetekhez riasztották őket.

SZILVESZTER: Szemét, bokrok és liftakna is égett – egész éjjel melóztak a tűzoltók a Dunaszerdahelyi járásban!

Összesen 10 alkalommal kaptak riasztást a dunaszerdahelyi járási tűzoltóság egységei. Korábban már beszámoltunk a kisfaludi melléképületben keletkezett tűzről, melyet egy petárda okozott még fél hat környékén.

Nyolckor egy Vajkától néhány kilométerre történt balesethez riasztották a somorjai egységet, egy Citroen szaladt le az útról, egy személy információink szerint megsérült.

Háromnegyed tízkor a dunaszerdahelyi SzNF térre kellett kiszállniuk a tűzoltóknak, miután a lángba borult egy szemetes konténer.

Tizenegy óra után Gútorra riasztották a tűzoltókat, ahol tuják és bokrok gyulladtak ki, könnyen lehet, hogy ezt is petárdázók okozták.

Már éjfél után, fél egykor a nagymegyeri egységnek kellett kiszállnia Szap községben, ahol egy fa égett.

Háromnegyed kettőkor Dióspatonyba kaptak riasztást a tűzoltók, ahol egy padlásra kellett feljutniuk, mivel a hozzátartozók szerint egy ember felakasztotta ott magát. Erről bővebb információt sajnos nem sikerült megtudnunk.

Röviddel ezután, két órakor Nagymegyeren, a Bartók Béla téren gyulladt ki a szemét.

Hajnali négykor a dunaszerdahelyi Halpiac téren lévő 331-es panelházban egy lakást kellett kinyitnia a tűzoltóknak, ahonnan egy asszony nem tudott kijutni.

Fél hatkor pedig a Neratovice téri 2144-es panelház egyik lépcsőházának liftaknájában gyulladt ki a szemét.

A Paramétert az egyes esetekről a járási tűzoltóság bevetési egységeinek parancsnoka, Hodosi Tibor tájékoztatta.

(SzT)