Szilveszterkor 491-en (!) futottak, kocogtak Dunaszerdahelyen

2020. január 2. - 07:07 | Sport

A futást, a sportos életstílust népszerűsítő dunaszerdahelyi szilveszteri futás tizenkilencedik felvonásán új részvételi csúcs került a krónikába.

Szilveszterkor 491-en (!) futottak, kocogtak Dunaszerdahelyen
Szilvási Tibor felvételei - további képekért kattints!

A Csallóközi Marathon Klub Žitný Ostrov szervezésében zajló rendezvényen ugyanis négyszázkilencvenegyen (!) álltak csatasorba az óév utolsó napján. A szervezők ezúttal sem a versengésre, hanem az örömfutásra helyezték a hangsúlyt. Természetesen a helybeliek, a csallóköziek domináltak, de külföldről is érkeztek sportolók a járási központba.

Ami a statisztikát illeti: a legapróbbak 38-an voltak. A leghosszabb távon, a 10 kilométeren tizenketten rótták a köröket a városi szabadidőparkban kijelölt útvonalon. A legtöbben (159-en) az öt kilométert választották. A többiek az 1 és a 3 km-es távot teljesítették. Néhányan kutyájuk társaságában futottak, de kerékpáros, vagy tolókocsis résztvevője is volt a szilveszteri vigasságok rajtját megelőző bemelegítésnek.

A célbafutók ezúttal a négylevelű lóhere szárát ábrázoló éremmel távoznak a rendezvényről. A tombolában sok díj talált gazdára. A sikeres rendezvény résztvevői pezsgővel koccintottak a 2020-as évre.


ái