Szilveszterkor tizenhetedszer futnak Dunaszerdahelyen

Ezúttal is a sportos életvitelt népszerűsítik Dunaszerdahelyen a városi szabadidőparkban immár tizenhetedik alkalommal zajló hagyományos szilveszteri futáson, melyen a résztvevők erőnlétük függvényében egy, három és öt kilométeres távon tesztelhetik felkészültségüket.

Szilveszterkor tizenhetedszer futnak Dunaszerdahelyen
Lelkes Vince illusztrációs felvétele

A gyerekek 200 méteres távot teljesítenek. A hangulatos futószilvesztert szervező Csallóközi Marathon Club Žitný ostrov rendezvényét a Dunaszerdahelyi Városi Önkormányzat mellett további szponzorok is támogatják. Nevezni december 31-én 9 órától lehet a városi sportcsarnokban. A nevezés ingyenes.

A sportlétesítményben a zuhanyozás és az átöltözés is biztosított, ugyancsak itt kerül sor a díjátadó ünnepségre. Elsőként fél tizenegykor a legkisebbek vágnak neki a 200 méteres távnak, majd tizenegy órakor a diákok és a felnőttek közös rajtjára kerül sor. A szervezők a díjazásnál három évvel ezelőtt hagyományt teremtettek, azóta ugyanis a kiosztásra kerülő érem a szerencse szimbólumának számító négylevelű lóhere szirmát ábrázolja. Idén a bordó színben pompázóval gyarapodhat a visszajáró futók és kocogók gyűjteménye.

A célbafutás után virsli-parti, forró gyümölcstea vár a résztvevőkre. A sportcsarnokban zajló ünnepélyes kiértékelésen a tombolában is sok díj talál gazdára. A leköszönő esztendőt záró vigasságok rajtját megelőző bemelegítés záróakkordjaként pezsgővel koccintanak az előttünk álló 2018-as évre.

ái