Színes lufik mutatták a II. Dunai Bősi Búcsúba vezető utat

2019. szeptember 17. - 20:14 | Régió

Színes programsorozat, finom ételek és italok várták a bősieket a hétvégi, második alkalommal megrendezett Dunai Bősi Búcsún.

Színes lufik mutatták a II. Dunai Bősi Búcsúba vezető utat
Fotók: Cséfalvay Á. András- További felvételekért kattints!

„Ez egy régi hagyomány megújítása. Annakidején, amikor a Csemadok ünnepsége elkezdődött, akkor az is kint volt a Duna mellett, s mindenki csak azt mondta, megy a dunai búcsúba. Bár a búcsú a templom szentelésének ünnepe, az emberekben mégis az alakult ki, hogy ahol jókedv és szeretet van, az búcsú. Nagyon örülök, hogy ez a hagyomány újjáéledt. Magam sem gondoltam volna, hogy ez a hely ilyen nagyszerű” – mondta el nyitóbeszédében Fenes Iván, Bős polgármestere. Végszóként köszönetet mondott Koczkás Valéria szervezőnek és csapatának.

A búcsúhoz vezető utat nem lehetett eltéveszteni, hiszen az útszéli fákra, bokrokra erősített színes lufik mutatták az irányt.

A színpadra elsőként a legkisebbek, a helyi óvodások léptek egy igazán kedves kis műsorral. Őket a bősi alapiskolások követték, majd pedig a nyugdíjasok vették át a főszerepet. Őket több énekes és táncos produkció követte. A délután folyamán izgalmas bemutatókat láthattunk: a bősi tűzoltók tűzoltó-bemutatót tartottak, továbbá az állatkedvelők nagy örömére kutyabemutatóra került sor. A gyermekeket lovaglási lehetőség, állatsimogató, kézműves-foglalkozások és trambulin várta.

A különféle kézművesek szintén teret kaptak, hogy bemutassák portékájukat. Az időjárás kedvezett a bősieknek, kellemes, napsütéses délutánnak örvendhettek.

SzC

Címkék: Bős, búcsú, Duna