Színmagyar választási lista nem lesz, Bugár azzal akar együttműködni, aki tenne a szlovák-magyar viszonyért

A Híd elnöke a TA3 politikai vitaműsorában beszélt a Híd párt jövőjéről.

Színmagyar választási lista nem lesz, Bugár azzal akar együttműködni, aki tenne a szlovák-magyar viszonyért
Bugár Béla (Fotó: TASR)
Kapcsolódó cikkek:
 
Nyitott a Híd irányába az MKP, Simon már nem annyira
 
Már a jövő héten akcióba lendül a Híd, levelet küld az MKP-nak is
 
Helyet kínálna választási listáján más pártok jelöltjeinek a Híd!

Bugár szavai szerint olyan pártokkal tudna együttműködni a parlamenti választások után, amelyek a szlovák-magyar viszony javításáért kívánnak tenni. "Minden olyan párttal, amely segíteni akar abban, hogy az ígéreteket, melyeket a választóinknak teszünk, teljesíteni tudjuk, és akivel dolgozhatunk annak érdekében, hogy a szlovák-magyar viszony ne legyen megint olyan feszült, mint volt évekkel ezelőtt, együtt tudunk működni koalíció keretén belül" - szögezte le.

Úgy véli, hogy a Hídnak és az MKP-nak eltérő a véleménye a választási lista összeállításáról. "Ha az MKP azt mondja, hogy csak magyar választási listát tud elképzelni, akkor én azt mondom, hogy az nem létezik, és ez probléma" - szögezte le, hangsúlyozva, hogy a Híd szorosan együttműködik a szlovákokkal és több kisebbséggel is.

A Híd elnöke kijelentette azt is, hogy ha a választások után nem jutnak be a parlamentbe, akkor lemond a Híd elnöki posztjáról. "Ez természetesen kötelességem" - figyelmeztetett, hozzátéve, hogy ugyanakkor mindent megtesz azért, hogy bejussanak.

(Denník N)