Szinte egész Európát ellátták – nemzetközi fegyverkereskedő banda tagjaira csapott le a rendőrség (VIDEÓ)

2021. október 7. - 08:16 | Belföld

A szlovák rendőrség őrizetbe vette egy nemzetközi fegyverkereskedő banda két tagját. Mindez még szeptember közepén történt, a bűnszervezet további négy tagját október elején kapták el Hollandiában és Csehországban.

A rendőrség tájékoztatása szerint a banda úgynevezett Flóbert típusú fegyverekre specializálódott, és több mint 1500 darab lőfegyvert szállított be más bűnbandáknak Hollandiában, Ausztriában, Dániában, Németországban, Portugáliában, Svédországban és Csehországban.

A nyomozás 2020 februárjában kezdődött, miután 22 lőfegyvert foglaltak le a hollandiai Hoek van Hollandban. A fegyverek egy kocsiban voltak, amely az Egyesült Királyságba tartott.

Az Europolon belül létrejött egy munkacsoport Hollandia, Szlovákia, Belgium, Spanyolország, Németország, Ausztria, Lengyelország és az Egyesült Királyság között. Azóta a hatóságok több mint 350 fegyvert találtak, amiket a bűnözők eladtak, köztük géppisztolyokat több ezer lőszerrel. További 12 gyanúsítottat tartóztattak le, akik részt vettek a fegyverek illegális kereskedésében.

Az utolsó akció során begyűjtött bizonyítékokat kielemzik, hogy azonosítani tudják azokat a helyeket Európában, ahol további nyomozásra lesz szükség.


-para-