A szíriai légvédelem lelőhetett egy izraeli katonai repülőgépet

2018. november 30. - 07:49 | Külföld

A szíriai légvédelem lelőtt egy izraeli katonai repülőgépet és négy rakétát Damaszkusztól délnyugatra csütörtök este - jelentette a Reuters egy orosz hírügynökségre hivatkozva, amely szíriai biztonsági forrásokat idézett.

Az izraeli hadsereg sajtószolgálata cáfolta az értesülést. A közlemény szerint hamisak azok a hírek, amelyek azt állították, hogy kár keletkezett egy izraeli repülőgépben.

Korábban a RIA Novosztyi hírügynökség szíriai katonai forrásokból értesülve arról számolt be, hogy a szíriai fővárostól délnyugatra fekvő El-Kiszva előváros fölött ellenséges célpontokra nyitott tüzet, néhányat meg is semmisített. Az Al-Hadasz helyi tévécsatorna pedig azt közölte, hogy az izraeli légierő rakétacsapásokat mért a területre. Az izraeliek a Damaszkusz környéki iráni katonai létesítményeket támadták.

Az izraeli légierő legutóbb áprilisban mért csapást El-Kiszva elővárosra, akkor a szíriai légvédelem 13 rakétát semmisített meg.

A csütörtöki szíriai rakétatűzzel kapcsolatban az izraeli hadsereg sajtószolgálat azt is közölte, rakétaelhárító rendszerük észlelte egy föld-levegő rakéta becsapódását a Golan-fennsík egy lakatlan területén. Egyelőre azonban nem sikerült megállapítani becsapódásának pontos helyét, a térséget átfésülik.


(MTI)