Szitává lőtt egy vállalkozót – kilenc nappal a gyilkosság után nyoma veszett Szlovákia egyik legkeresettebb bűnözőjének

2023. június 8. - 10:58 | Régió

Több mint tíz éve szökésben van Marián Štajgár, az egyik legkeresettebb szlovákiai bűnöző az Interpol listáján. Ő követte el a 2011-es vereknyei brutális gyilkosságot.

Szitává lőtt egy vállalkozót – kilenc nappal a gyilkosság után nyoma veszett Szlovákia egyik legkeresettebb bűnözőjének
Rendőrségi felvétel

Štajgárt különösen kegyetlen módon elkövetett gyilkossággal gyanúsítják. A rendőrség szerint az eset 2011. szeptember 10-én történt Pozsony Vereknye városrészében. A gyanú szerint Štajgár szó szerint szitává lőtt egy helyi vállalkozót, Peter Vatert, és biztosítékként még a fejébe is leadott egy lövést.

Az eset egy akkor még épülőben lévő luxusingatlanban történt. A szomszédok messziről kerülték a házat, mivel korábban állítólag valaki gránátot dobott az udvarba. Épp a ház lehetett a gyilkosság egyik indítéka. A Pluska szerint ugyanis Vater volt a tulajdonosa a háznak, ami korábban Štajgáré volt.

A gyilkosság gyanúsítottját kilenc nappal a történtek után látták utoljára, azóta semmit sem tudni róla.

A žarnovicai férfit tettéért 15-től 20 évig terjedő szabadságvesztés fenyegeti. A rendőrség arra kéri az embereket, hogy aki információval rendelkezik a keresett személyről, az hívja a 158-as számot, vagy hagyjon üzenetet a rendőrség Facebook-oldalán.


(topky.sk/para)