Szívszaggató a galántai származású család története, melynek árván maradt négyéves kislánya

Szörnyű tragédia ért egy galántai származású családot. A 4 éves Annácska édesanyjával egy ismeretlen eredetű vírus végezhetett, édesapja pedig öngyilkos lett.

Szívszaggató a galántai származású család története, melynek árván maradt négyéves kislánya
György és Klára (Fotó: Nový Čas)

A 39 éves György és a 35 éves Klára második gyermeküket várták 4 éves kislányuk után. Klára korábban a pozsonyi Biológiai Gyógykezelési Központ gyermekorvosaként dolgozott, majd Münchenben folytatta pályafutását a Crohn-betegség (emésztőrendszeri megbetegedés) kutatójaként. Onnan Magyarországra költöztek haza, amikor Klára a terhessége hetedik hónapjában volt.

A család egy ismerőse mesélt róla a Nový Čas-nak, hogy ekkor jelentkeztek a fiatal nő súlyos bélproblémái, aminek következtében folyton feküdnie kellett. Klára gyermeke végül holtan született.

Barátnője elmondta, hogy kisfiú volt, és Klára nagyon szerette volna látni, ezt pedig engedélyezték neki. "Amint meglátta, eszméletlenül esett össze, és már nem kelt fel" - emlékezett vissza. Kisbabája és az ő halálát is valamilyen vírus okozta, többek szerint pedig elképzelhető, hogy a müncheni kutató lközpontban fertőződhetett meg, ahol többek között széklettel is dolgoztak.

Klára halála után özvegye, György négy hónapon keresztül egyedül nevelte kislányukat, de soha nem tudta túltenni magát felesége elvesztésén. "Teljesen kész volt nélküle. Pszichológushoz járt, hogy úgy-ahogy el tudja viselni a tragédiát, de nem sikerült neki. Nagyon erősen kötődtek egymáshoz.Aztán nem bírta tovább, egyszer csak kivetette magát az ablakból" - mesélte György édesanyja, akihez a kicsi Annácska került a fia halála után.

A 70 éves nagyszülőktől azonban átveszi a kislány gondozását keresztanyja, akivel visszamennek Németországba.

"Soha nem fogunk tudni ezzel megbékélni. Annyi tervük volt még közösen. Rettenetesen sajnáljuk, és soha nem fogjuk őket elfeledni. Sajnos viszont már csak a kicsi lányuk emlékeztet rájuk, akinek azt mondtuk, a szülei az égben vannak" - szögezte le a nagymama.

(Nový Čas)