Szlovák bajnoki címekkel gazdagodtak és rekordokat döntöttek a csallóközi erőemelők

2022. május 5. - 09:36 | Sport

Két rangos verseny is zajlott az elmúlt időszakban, amelyen erőemelők mérték össze képességeiket. A bajnokságokon csallóközi versenyzők is gazdagodtak szlovák bajnoki címekkel.

Szlovák bajnoki címekkel gazdagodtak és rekordokat döntöttek a csallóközi erőemelők

Április 22. és 24. között került sor a cseh-szlovák nemzetközi erőemelő bajnokságra a Slovak Powerlifting szervezésében Nyitrán.

A bajnokságon Karácsony Péter a 82,5 kg-os kategória (Masters 1. 40-49 évesek) győztese lett holthúzásban, megszerezve ezáltal a szlovák bajnoki címet.

A dunaszerdahelyi Uváček Patrik mellnyomásban remekelt: +140 kg-os kategóriában 200 kg-os teljesítményével az első helyen végzett, ezzel pedig megdöntötte kategóriája szlovák rekordját.


Uváček Patrik és edzője, Őszi Ferenc

Április 29. és május 1. között Nagyszombatban rendezték meg a WUAP (World United Amateur Powerlifting) szlovák nyílt erőemelő bajnokságot. Ezen a versenyen a GYM SPORT Lehnice – Lég színeiben versenyző Tichý Flórián szlovák bajnoki címet nyert az open 75 kg kategóriában, ezzel pedig megszerezte a férfi abszolút 3. helyet. Guggolásban 200 kilogrammot, holthúzásban 240 kilogrammot, mellnyomásban pedig 162,5 kilogrammot mozgatott meg – ez utóbbival pedig nemzeti rekordot döntött.

„Köszönöm mindenkinek a szurkolást és támogatást. Külön köszönet a családomnak, akik ott szurkoltak nekem Méry Csabának, aki minden fogásomat pontosan megtervezte és segített nekem“ – mondta a verseny után Flórián.

A versenyen Uváček Patrik ugyancsak a dobogó legfelső fokára állhatott junior +125 kg-os kategóriában. Patrik guggolásban 315 kg-ot teljesített, míg mellnyomásban 205 kg-ot és holthúzásban 290 kg-ot. A kategória összesítésében a második helyen végzett.


(fl)