Szlovák élvonalbeli hokisok loptak egy szupermarketben, kidobták őket a csapatból

2022. február 10. - 08:57 | Sport

A rendőrség múlt hét óta kutatta két férfi személyazonosságát, akik loptak egy eperjesi (Prešov) szupermarketben. Mint kiderült, a szlovák Extraligában szereplő HC Prešov két védőjéről, a szlovák Ján Ťavodáról és a cseh Dávid Růžičkáról van szó.

Szlovák élvonalbeli hokisok loptak egy szupermarketben, kidobták őket a csapatból
Fotó: Rendőrség (Facebook)

A rendőrség tájékoztatása szerint január közepén két fiatal férfi néhány egymást követő nap többször is visszatért egy eperjesi bevásárlóközpontba. Egyikük elemelt néhány üres sörösládát az alkoholos polcoknál, berakta a bevásárlókocsiba, majd a visszaváltógéphez vitte, az ott kapott cetlit pedig a kasszánál beváltotta.

Az elkövetőket néhány nap után sikerült azonosítani: az extraligás HC Prešov két védőjéről, a szlovák Ján Ťavodáról és a cseh Dávid Růžičkáról van szó. A hokisok állításuk szerint fogadásból cselekedtek így.

A két jégkorongozó azonosítására reagált a jégkorongklub is, amely azonnali hatállyal szerződést bontott a játékosokkal.

„A HC Grotto Prešov klub elítéli Dávid Růžička és Ján Ťavoda tettét, és azonnali hatállyal szerződést bont velük. Fontos számunkra az eperjesi jégkorong jó hírneve. Játékosainknak példát kellene mutatniuk a fiatal hokisoknak, de az, amit a páros művelt, ellentétben áll a klub értékeivel. Jelenleg megfelelő külföldi pótlást keresünk a helyükre” – írja közösségi oldalán a klub.

Růžička az idény előtt Kassáról érkezett Eperjesre, míg Ťavoda szezon közben csatlakozott az együtteshez.


(aktuality.sk)