A szlovák kapus mentheti meg a kieséstől a szaúdi milliárdosok futballklubját

2022. január 24. - 12:52 | Sport

Egyszerre a világ leggazdagabb klubja lett 2021 októberében a Newcastle United, miután a szaúdi befektetői alap (PIF) lett a többségi tulajdonosa. Amanda Staveley társtulajdonos nem titkolja, hogy öt-hat éven belül megnyernék a Premier League-t, de tisztában vannak vele, hogy a trófeákhoz idő kell.

A szlovák kapus mentheti meg a kieséstől a szaúdi milliárdosok futballklubját
Martin Dúbravka (Fotó: AP)

A Newcastle Anglia egyik ikonikus klubja, négyszer nyert bajnokságot, de az utolsó diadal óta már majdnem 95 év telt el. Miután bejelentették az új tulajdonost, a szurkolók az 51 ezres St James´ Park stadion előtt ünnepeltek, szeretett csapatuk viszont jelenleg is a bennmaradásért küzd, ennek kiharcolásában pedig nagy szerep hárul a szlovák válogatott hálóőrére, Martin Dúbravkára.

A szlovák kapus hétvégén a Leeds United ellni vendéggyőzelem során is a csapat egyik hőse volt, ugyanis kapott gól nélkül lehozta a mérkőzést, míg az egyetlen találatot Jonjo Sehlvey szerezte a második félidőben.

Eddie Howe, a vendégek edzője a találkozó után kiemelte kapusa remek teljesítményét. „Dúbravka ma nagyon jól védett. Fantasztikus hárításokat mutatott be, uralta a kapu környékét, a beadásokat hatástalanította” – mondta az edző. A SofaScore nevű portál szerint Dúbravka volt a mérkőzés embere, teljesítményét pedig 7,9-es értékkel osztályozták.

A Northern Echo és a Chroniclelive is dicsérte a portást, előbbi 7-es, utóbbi 8-as osztályzatot adott a teljesítményére.

Dúbravka 2018 februárjában megközelítőleg 6 millió euróért igazolt a Sparta Praha csapatától a Newcastle Unitedhez. A brit média szerint évente 2,2 millió eurót keres, szerződése 2025-ig szól. Alan Shearer, a klub legendája korábban remek vételnek titulálta Dúbravkát, aki képes tanulni a hibáiból.

A Newcastle jelenleg a kiesést jelentő 18. helyen áll a bajnokságban, a bennmaradáshoz legalább egy helyet feljebb kell lépnie. Ennek eléréséhez viszont erősítések kellenek, amely egy része már meg is érkezett a téli átigazolási időszakban. Egyelőre 30-30 millió euróért leigazolták Chris Woodot a Burnley-től és Joe Villockot az Arsenaltól, míg Kieran Trippier 14 millió euró ellenében hagyta ott az Atlético Madridot.

Az eddigi igazolások tehát nem csillagászatiak, de a tulajdonosoknak van mit a tejbe aprítaniuk, ugyanis vagyonuk tízszer nagyobb mint a Manchester City tulajdonosáé, és 50-szer nagyobb, mint a PSG-é.


(sportnet)