Szlovák katonákkal és rendőrökkel találkozott az államfő Cipruson

2022. december 12. - 19:45 | Belföld

Zuzana Čaputová köztársasági elnök hétfőn meglátogatta az ENSZ békefenntartó missziójának keretében Cipruson szolgálatot teljesítő szlovák katonákat és rendőröket. Az államfő találkozott Nikosz Anasztasziadesz ciprusi elnökkel is.

Szlovák katonákkal és rendőrökkel találkozott az államfő Cipruson
Fotó: Zuzana Čaputová Facebook-oldala

Čaputová a közösségi oldalán azt írta, nagyon büszke a szlovák katonákra és rendőrökre. Közvetlenül karácsony előtt látogatta meg őket ott, ahol szolgálatot teljesítenek.

„Azért jöttem, hogy üdvözöljem őket, és hogy közvetlenül tőlük tudjam meg, hogyan élnek és hogy boldogulnak. Hoztunk ajándékot is, hogy ne hiányozzanak nekik karácsonykor a hazai ízek és illatok itt, az otthontól távol" - írta bejegyzésében az államfő.

Az elnök asszony hozzátette, Cipruson mindenkitől, Anasztasziadesz elnöktől is csak dicsérő szavakat hallott a szlovák katonákról és rendőrökről, a professzionalizmusukról, felkészültségükről és az ENSZ-misszió hasznosságáról beszéltek.

Čaputová a térség biztonsági helyzetéről, valamint az ukrajnai háborúról is tárgyalt a ciprusi elnökkel. „Jó kapcsolatokat ápolunk Ciprussal, és tovább mélyíthetjük őket az innováció vagy a zöld átállás terén" - zárta az elnök.

A köztársasági elnök karácsony előtt hagyományosan meglátogatja a külföldi missziókban szolgáló szlovák katonákat és rendőröket.

TASR

Címkék: Ciprus, államfő, katonák