Szlovák lett a rigai jégkorong-vb legjobb támadója

2021. június 7. - 09:40 | Sport

Peter Cehlárik, a szlovák jégkorong-válogatott játékosát választották a vasárnap véget ért rigai hoki-vb legjobb támadójának.

Szlovák lett a rigai jégkorong-vb legjobb támadója
Fotó: TASR

Cehlárik a negyeddöntőben az amerikaiak ellen búcsúzó szlovák hokicsapat legeredményesebb játékosa lett, 5 góllal és 6 gólpasszal pedig az összesített kanadai táblázat ötödik helyén végzett.

A torna leghasznosabb játékosának a kanadai Andrew Mangiapane-t választották. A Calgary Flames támadója az első három, vesztesen megvívott mérkőzés után csatlakozott a juharlevelesekhez, és jelenléte hatalmas löketet adott. Kanada végül bejutott a döntőbe, ahol vasárnap hosszabbításban győzte le a finneket. Mangiapane 7 gólt szerzett, ezzel a brit Liam Kirkkel a torna legjobb góllövője lett.

Mangiapane-t emellett beválasztották a vb álomcsapatába is. A torna legjobb kapusának az amerikai Cal Petersont, a legjobb védőnek pedig a német Moritz Seidert választották.


Legjobb kapus: Cal Peterson (amerikai)
Legjobb védő: Moritz Seider (német)
Legjobb támadó: Peter Cehlárik (szlovák)
Leghasznosabb játékos: Andrew Mangiapane (kanadai)
A torna álomcsapata: Jussi Olkinuora (finn) – Moritz Seider, Korbinian Holzer (mindketten németek) – Conor Garland (amerikai), Liam Kirk (brit), Andrew Mangiapane (kanadai)


(šport.sk)