Szlovák-magyar rendőri összefogás – így csaptak le a bankrablókra (videó)

2019. június 7. - 13:25 | Régió

Bankrablókra csaptak le a szlovákiai rendőrök a magyarországi kollégáikkal együttműködve.

Az elkövetők még május 30-án raboltak ki egy bankot Léván. Két maszkos férfi behatolt a bankba, fegyverüket pedig ráfogták a személyzetre. Egyikük egy nő fejéhez tartotta a fegyverét, egy másikat pedig arra kényszerítettek, hogy adja ki a pénzt a pénztárból. A nő az életét féltve odaadott minden pénzt, az elkövetők több mint 50 ezer euróval léptek meg.

A nyomozás során kiderült, hogy egy hónappal ezelőtt hasonló eset történt Kassán. A rendőrök kiderítették, hogy az elkövetők Magyarországra menekültek a zsákmánnyal, így kapcsolatba léptek az ottani hatóságokkal.

A magyarországi rendőrség Szeged közelében találta meg az elkövetők autóját, amellyel Léváról Magyarországra menekültek.

Szerdán a szlovákiai és a magyarországi rendőrség együttműködve elfogta a két bankrablót. Mint kiderült, egy 33 és egy 21 éves szerb férfiről van szó. A két férfit lopással gyanúsították meg, amiért 10-től 15 évig terjedő szabadságvesztés fenyegeti őket.

A rendőrség Facebook-beszámolója szerint nem kizárt, hogy a páros több hasonló bűncselekményt is elkövetett Európa más országaiban.


-para-