A Szlovák Posta módosítja fiókjai nyitvatartását

2020. március 24. - 11:32 | Belföld

A Szlovák Posta az alkalmazottai és a lakosság egészségének védelme céljából keddtől, március 24-től április 5-ig új nyitvatartási rendet vezet be.

A Szlovák Posta módosítja fiókjai nyitvatartását
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

Munkanapokon az egyes fiókok maguk határozhatják meg a nyitvatartási időt, például a rendelkezésre álló alkalmazottak számától függően.

A 10 ezer lakosnál nagyobb városokban 16 óráig lesznek nyitva a posták, a városban levő postafiókok közül egynek egyszer egy héten 17 óráig kell nyitva tartania. Hétvégenként valamennyi posta zárva lesz.

„Az ügyfeleknek azt ajánljuk, hogy a nyitvatartási időt ellenőrizzék a Szlovák Posta internetes oldalán, a Szlovák Posta mobilapplikációján vagy Facebook-oldalán, továbbá a postafiókoknál kiragasztott plakáton. A posta az önkormányzatokat is tájékoztatja a nyitvatartásról. Jelenleg 40 postafiók van bezárva az országban” - közölte Eva Rovenská, a posta szóvivője.

A posta is azok közé az állami intézmények közé tartozik, amelyeknek veszélyhelyzet kihirdetése után is szolgáltatásokat kell nyújtania a Központi Válságstáb, a Közegészségügyi Hivatal, továbbá az egészségügyi és a közlekedési minisztérium, valamint a telekommunikációs és postaszolgálati állami hivatal utasításai alapján.

(TASR)