A szlovák rendőrszakszervezet magyar elnöke visszautasítja, hogy Pellegrini megvásárolná a zsarukat

2019. december 2. - 14:52 | Belföld

Egy medializált videón Peter Pellegrini a rendőröknek nyújtandó pótdíjakról beszélt, és ennek kapcsán rögtön felmerült, hogy ezzel a rendőrök szavazatait próbálja megvásárolni.

A szlovák rendőrszakszervezet magyar elnöke visszautasítja, hogy Pellegrini megvásárolná a zsarukat
Fotó: SME

Ezt ugyanakkor visszautasította a Szlovák Rendőrszakszervezet érsekújvári származású magyar elnöke, Kiss Viktor.

"Ezek az emelések nem voltak sem csendben, sem titokban leegyezve és semmiképpen sem értek egyet azzal, hogy ezzel a rendőrök szavazatait próbálnák megvásárolni a választásokra" - szögezte le hétfői sajtótájékoztatóján.

Emlékeztetett, hogy a miniszterelnök egyetlen rendőrt sem kért arra, hogy támogassa őt vagy a pártját a választásokon, a rendőrök szerinte a munkájukkal érdemelték ki a fizetésemelést. Szavai szerint az emelésről már régóta egyeztettek, amit a katonák fizetésemelése is indokolt. Kiss szerint ugyanis a rendőrök egy része távozhatott volna a hadsereghez, amiért ott annyival jobban keresnének.

Az emelést Kiss elmondása szerint a rendőrök november 6-án és 7-én megtartott kongresszusán említette Pellegrini. Hozzátette, addig semmi sem volt biztos, mivel ezt még a Biztonsági Tanácsnak is át kellett vennie, és onnan pozitív válasz érkezett. "Mindenkinek azt mondta, adjátok tovább" - fogalmazott.

A fizetésemelés 120 eurót tehet ki, illetve 160-at a nagyszombati és a pozsonyi kerületi rendőrségek állományának.

(TASR)