Szlovák szurkolók állítják, magyar huligánok támadták meg őket az Eb-selejtező után

2019. szeptember 13. - 14:07 | Sport

A magyar-szlovák Eb-selejtező óta ugyan már eltelt néhány nap, folyamatosan jelennek meg újabb és újabb hírek a mérkőzést övező feszült helyzetről. Újabban arról számolt be a Nový Čas és az Aktuality.sk, hogy a találkozó után több szlovák szurkolót is megtámadtak magyar huligánok.

Szlovák szurkolók állítják, magyar huligánok támadták meg őket az Eb-selejtező után
Fotó: Šport.sk

Az Aktuality.sk-nak egy neve elhallgatását kérő szlovák szurkoló elmondta, hogy a vendégszektorból a szurkolókat 45 perccel a mérkőzés vége után engedték ki a szervezők, majd amikor az utcán mindenki a saját autója felé közeledett, támadás érte őket.

„Hárman gyorsabban haladtak, így leszakadtak tőlünk, és elsőként értek az autókhoz. Hirtelen megjelent 15-20 feketeruhás személy és rájuk támadtak. Egyiküket összerugdosták, zúzódásokkal, törött orral és agyrázkódással került kórházba. Másnap szállították át a ružinovi kórházba”

– nyilatkozta a portálnak a szurkoló.

Egy másik szlovák szurkoló, Juraj arról mesélt az Aktuality.sk-nak, hogy amikor az autóbuszuk felé közeledtek, egy nagyobb huligáncsoport várt rájuk. Elmondása szerint nem támadtak rájuk – véleménye szerint azért, mert heten voltak –, de a buszhoz érve egy srácra lettek figyelmesek, aki csupa vér volt.

Juraj szerint a szlovák szurkolók egy része Budapesten maradt az éjszakára, de a hotel előtt őket is megtámadták – egyikük állítólag törött bordával került kórházba.

Egy harmadik szurkoló, Martin arról számolt be a portálnak, hogy az utcán feketeruhás magyar huligánok kergették meg őket. Állítása szerint sikerült elmenekülniük, de a kisbuszhoz érve látták, hogy a járműnek leengedték a kerekeit. Nem törődve vele elhagyták a várost, majd az első benzinkúton kereket cseréltek.

A Nový Čas is hasonló esetekről számolt be. Juraj Tomaga a külügyminisztériumtól megerősítette a lapnak, hogy a budapesti nagykövetség számos konzuli segítségnyújtási kérelmet regisztrált a szlovák szurkolók részéről.

Az Európa-bajnoki selejtezőt feszült hangulat jellemezte a lelátókon és azokon kívül is. A szlovákiai vendégek számára fenntartott szektorban a rendőröknek kellett elválasztaniuk egymástól a hazai csapatnak drukkoló, magyar nemzetiségű szlovák állampolgárokat a szlovák szurkolóktól. A feszült hangulathoz az is hozzájárult, hogy a magyar szurkolók kifütyülték a szlovák himnuszt, a szlovák válogatott fizioterapeutája pedig letolta a gatyáját és a seggét mutogatta a magyar szurkolók felé. A mérkőzésen történtek miatt a szlovák külügyminisztérium behívatta a magyar nagykövetet, Szijjártó Péter magyar külügyminiszter viszont eltúlzottnak és hisztérikusnak tartja mindezt. Már korábban is volt rá példa, hogy a két nemzet közti ellenségeskedés megjelent a Fortuna Ligában is, a jelek szerint a hétfői találkozó óta pedig ez tovább fokozódott, ugyanis a Senica szurkolói nemzeti összefogásra szólítottak fel a DAC elleni bajnoki mérkőzésen.


aktuality.sk/cas.s/para