Szlovákia eddigi legfiatalabb csapatával vág neki a hoki-vb-nek – íme, a teljes keret

2022. május 9. - 13:37 | Sport

A vezetőség hétfőn nyilvánosságra hozta a finnországi világbajnokságra utazó szlovák jégkorong-válogatott 25 fős keretét – írja a šport.sk.

Szlovákia eddigi legfiatalabb csapatával vág neki a hoki-vb-nek – íme, a teljes keret
Fotó: TASR

A szlovákok történetük legfiatalabb keretükkel (24,44 év az átlagéletkora) utaznak a világbajnokságra – ez főként a három tinédzsernek, a 17 éves Adam Sýkorának, valamint a 18 éves Šimon Nemecnek és Juraj Slafkovskýnak köszönhető.

Miroslav Šatan, a Szlovák Jégkorongszövetség vezérigazgatója szerint Martin Gernát egészségi állapota nem olyan súlyos, hogy ki kelljen hagynia a tornát, így ő is a keret tagja. Adrián Holešinský és Adam Jánošík viszont kihagyni kényszerül a vb-t – előbbi sérülés, utóbbi koronavírus-fertőzés miatt.

A tervek szerint a vezetőség az első mérkőzés előtt csak 23 játékos nevét tünteti majd fel a listán, Sýkora és Bučko helyét vélhetően nyitva hagyják majd, az NHL-ből érkező esetleges további erősítéseknek.

A nemzeti csapat Pozsonyban még három edzést abszolvál, mielőtt szerdán délután elutazik Helsinkibe. Craig Ramsey védencei pénteken (15:20) a franciák ellen kezdik meg a vébét. Ezt követően pedig sorban a németekkel, a kanadaiakkal, a svájciakkal, a kazahokkal, az olaszokkal és a dánokkal találkoznak.

A szlovák válogatott keretében három kapus, nyolc védő és tizennégy támadó kapott helyet. Íme, a teljes keret:


Forrás: HockeySlovakia - Facebook

(šport.sk)