Szlovákia egy félidőn át vezetett Hollandiával szemben, Pačinda és Šatka is beállt

2018. május 31. - 22:02 | Sport

Adam Nemec szerezte a szlovák vezető gólt a nyolcadik percben. A vége döntetlen lett.

Szlovákia egy félidőn át vezetett Hollandiával szemben, Pačinda és Šatka is beállt
Adam Nemec (középen) - Fotó: TASR

EREDMÉNY:

Szlovákia - Hollandia 1:1 (1:0)

Gólszerzők: 8. Nemec – 60. Promes

Egyik csapat sem résztvevője az oroszországi vébének, a barátságos mérkőzésüket a nagyszombati Spartak stadionjában jásszák, több mint 15 ezer néző előtt.

A kezdőcsapatok a következőképp néztek ki:

Szlovákia: Dúbravka - Pekarík, Škriniar, Hubočan, Mazáň - Lobotka - Mak, Kucka, Hamšík, Rusnák - Nemec

Hollandia: Zoet - Janmaat, De Ligt, De Vrij, Blind, Van Aanholt - Van de Beek, Pröpper, Strootman - Depay, Promes

A szlovák cserepadon helyet kapott Erik Pačinda, a DAC idei legeredményesebb támadója, és a védő, Ľubomír Šatka is: Šulla, Rodák, Sabo, Sekulič, Šatka, Valjent, Pačinda, Duda, Hrošovský, Ďuriš, Mihalík, Greguš.

A mérkőzés elején, a 8. percben Marek Hamšík kapott labdát a bal szélen, majd egy mélyről beadott labdával hozta helyzetbe a tizenhatoson belül Adam Nemecet, aki a kapuba bólintott.

Íme a gól:

A 60. percben ugyanakkor jött Quincy Promes, csinált magának egy lövőhelyzetet, majd rádurrantotta, Dúbravka hiába vetődött:

Erik Pačinda két perccel ezután lépett pályára két társával, Ďurišsal és Sabóval együtt, Nemecet, Makot és Kuckát váltották, majd a 73. percben cserélte be Ján Kozák edző Šatkát, aki Hubočan helyére állt be.

Šatka a 80. percben egy vendégszögletnél kifejelte a labdát, két perccel később épp DAC-beli csapattársát, Pačindát próbálta indítani, de hosszú labdát adott. A legvégén, a 93. percben Pačindának volt még egy megmozdulása, estében próbált lőni, de ez nem igazán jött össze.

Az eredmény már nem változott.

(parameter)