Szlovákia egyik legmodernebb üzletzónája jöhet létre Pozsonyban

2022. szeptember 28. - 14:46 | Régió

Új üzletzóna jöhet létre a pozsonyi repülőtér közelében, amely a tervek szerint Szlovákia legmodernebbjei közé tartozhat – írja a SME.

Szlovákia egyik legmodernebb üzletzónája jöhet létre Pozsonyban
Forrás: GLP

Az eredeti tervek szerint a repülőtér környékén jött volna létre a Pharos Business Port, amely bevásárlóközpontban lévő helyiségekkel, illetve különálló boxokkal csalogatta volna az üzletláncokat. Hobbi-, bútor- és élelmiszerüzlet is a tervben volt. A projektben kongresszusépületről, három hotelről, illetve parkokról, egy tavacskáról, valamint kanálisokról is szó volt, valamint a befektető a villamossíneket is odahúzatta volna.

A krízis viszont számos befektető tervét keresztülhúzta. A Development 4 vállalat átértékelte az eredeti projektet, így a területen csak különálló üzlethelyiségek épültek. 2015-ben nyílt meg a zóna a Decathlonnal, a Bauhausszal és a Scontóval.

A GLP-hez tartozó GLP Bratislava Airport 2 idén megvásárolta a zónához tartozó többi telket is. A vállalat Brazíliában, Kínában, Európában, Indiában, Japánban, az Egyesült Államokban és Vietnamban is tevékenykedik. Globálisan 120 milliárd dollárnyi vagyont kezel. A pozsonyi repülőtér környékének megvásárlásával a GLP szeretné megerősíteni pozícióját Szlovákiában. A tervek szerint Szlovákia egyik legmodernebb reklámzónáját akarja létrehozni, és öt darab egyszintes, alacsony energiafelhasználású épület alkothatja. A befektető az alacsony energiafelhasználás elvét akarja hangsúlyozni – a villanyt napelemekkel, a hőt hőszivattyúval biztosítanák, emellett az esővizet is hasznosítanák.


(SME)